Buitenschilderwerk

Een noodzakelijk kwaad, het buitenschilderwerk aan uw woning of bedrijfspand. Dus waarom niet van de nood een deugd maken?.

Buitenschilderwerk, de identiteit van uw huis

Buitenschilderwerk wordt verricht aan kozijnen, deuren, goten en andere gevelelementen. In sommige gevallen valt daar ook het schilderwerk aan gemetselde of gestucadoorde muren en schilderwerk aan schutting en overige tuinelementen onder. Afgezien van bescherming heeft buitenschilderwerk ook een esthetische functie doordat het kleurgebruik en de glansgraad voor een belangrijk deel de uitstraling van uw bezit bepalen.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Schilderwerk aan houten gevelelementen is minstens elke 5 à 7 jaar toe aan een volledige schilderbeurt. Dat verschilt overigens per gevelzijde want door de invloed van zon en regen zullen de zuidelijk en westelijk gelegen gevels eerder om onderhoud vragen dan de noordelijk en oostelijk gelegen geveldelen. Ook de mate waarin bijvoorbeeld een overstek de gevel beschermd is van invloed op de onderhoudsbehoefte aan uw pand.

Goed onderhoud gaat echter verder dan eens in de vijf of zeven jaar het geheel overschilderen. Door in de tussenliggende periode regelmatig uw schilderwerk te (laten) controleren en waar nodig bij te werken kunt u de levensduur van het schilderwerk verder belangrijk verlengen. Kremers Schilderwerken heeft hiertoe de know how en systemen in huis om u hierbij behulpzaam te zijn.

Waarom buiten schilderen?

Houten gevelelementen dienen goed beschermd te worden tegen weersinvloeden zoals zon en regen. Ook de duurzame houtsoorten zoals bijvoorbeeld meranti dienen te worden beschermt tegen weersinvloeden. Houtrot reparaties zijn over het algemeen kostbaar en dienen indien mogelijk voorkomen te worden. Uw woning of bedrijfspand heeft een betere uitstraling wanneer het schilderwerk met regelmaat wordt bijgehouden door de vakmensen van Kremers Schilderwerken zo bent u er zeker van dat het schilderwerk goed bestand is tegen de sterk varierende weersinvloeden in Nederland.

Goed schilderwerk draagt er toe bij dat de gevelelementen in uw pand lang mee gaan. Als uw woning of bedrijfspand met regelmaat gecontroleerd en geschilderd wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven voor onderhoud.

Materialen

Buitenschilderwerk voeren wij uit met een half,- of gesiliconiseerde hoogglanslak , ook wel alkydverf genoemd. Onze moderne alkydverven bevatten nauwelijks nog oplosmiddelen waardoor zij veel minder milieubelastend zijn dan de alkydverven van weleer.

Kleuradvies

Heeft u behoefte aan een andere kleurpallet dan stellen wij voor u vrijblijvende een kleuradvies op. We houden daarbij rekening met de binnen uw straat of wijk geldenden kleurafspraken voor schilderwerk. Desegwenst informeren we vooraf bij de gemeente of het voorgestelde advies binnen eventuele afspraken valt die gelden voor bijvoorbeeld woonwijken of monumentale panden. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan.

Voorjaaaarenklaar_campagnevisual_1

Als wij bij u schilderen zien wij uw pand van heel dichtbij. Wij letten dan niet alleen op het schilderwerk, maar wij kijken ook naar eventuele andere problemen die u van afstand niet kunt waarnemen. U kunt hierbij denken aan loodwerk dat stuk is, scheuren in metselwerk, ondeugdelijke voegen, stucwerk dat gebreken vertoont etc.

Als u dat wilt, zoeken wij in overleg met u een oplossing die bij u past

Bij moeilijk bereikbare plekken, zullen wij gebruik maken van steigers of hoogwerkers. Zodoende kunnen wij altijd een optimale kwaliteit garanderen.

 

Sinds 1 januari 2019 komen woningen ouder dan 2 jaar in aanmerking voor het lage btw-tarief van 9% voor schilder- en stukadoorswerk. U betaalt dit lage btw-tarief voor schilder- en stukadoorswerk indien de woning door particulieren wordt bewoond en de woning ouder is dan 2 jaar. Deze periode van 2 jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is. Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken et cetera vallen ook onder het begrip ‘woning’. Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning.Verder
Terug

>VRAAG DIRECT UW VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Klik hier
quote_001

Is uw woning toe aan onderhoud of aan een frisse, moderne uitstraling? Wij verzorgen zowel uw binnen- als buitenschilderwerk

qoute_002

– René Kremers

BS-logo Keurmerk ‘Betere Schilder’
De erkend Betere Schilder voldoet aan een aantal belangrijke kwaliteitseisen: een Betere Schilder verstrekt u een ­duidelijke, complete, schriftelijke offerte en werkt volgens transparante en goedgekeurde leveringsvoorwaarden. Klik hier voor meer info.