Assortiment glas

Bij vrijwel elke glashandel zijn er vele glassoorten verkrijgbaar. Zo kunt u bij Kremers Schilderwerken onder andere terecht voor thermopane isolatieglas. Thermopane is feitelijk niets anders dan een merknaam voor dubbel glas. Thermopane is de naam van een Duits bedrijf dat in de jaren 50 als eerste een vorm van dubbelglas maakte. Een andere variant isolatieglas die u kunt bestellen is driedubbel isolatieglas. Dit is een glassoort die bestaat uit drie glasplaten met daartussen een isolerende ruimte. Tot slot bestaat er nog een verschil tussen standaard isolatieglas en hoogrendement isolerende glazen. Deze laatste variant wordt ook wel aangeduid met de term HR ramen. HR staat hierbij voor Hoog Rendement. Bij dergelijke HR++ glazen wordt de ruimte niet opgevuld met lucht, maar een speciaal isolatiegas. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor isolatieglas bij u thuis? Bel ons voor informatie!

Van enkel glas naar dubbel glas in HR++

dubbel-glas-enkel-dubbel

Van enkel glas naar driedubbel glas

dubbel-glas-dubbel-trippel

Enkel glas, ofwel floatglas is het product van een mengsel van zand (basisingrediënt), natriumcarbonaat (smeltmiddel) en kalksteen en dolomiet (stabiliserende elementen). Het glas wordt gemaakt door een mengsel van deze materialen in een oven te verhitten tot meer dan 1500 °C, waarna het in een (vormend) bad van gegoten tin stroomt en geleidelijk afkoelt tot de omgevingstemperatuur.

Het productieproces is volledig geautomatiseerd. De oppervlakten van het voltooide glas zijn volledig parallel en vlak. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naar gelang de toevoeging van metaaloxyden aan het mengsel. Dit type glas wordt verwerkt als basisproduct voor een breed gamma aan glasproducten voor de bouw.

Unknown

Er zijn verschillende soorten dubbel glas op de markt met verschillende isolatiewaarden. U heeft de keus uit gewoon dubbel glas, HR glas, HR+ glas en HR++ glas. HR betekent Hoog Rendement. Hoe meer plusjes achter HR, hoe beter het glas isoleert en hoe minder warmte uw woning verliest. HR++ glas heeft de sterkst isolerende werking en levert de hoogste energiebesparing op. Dubbele beglazing verhoogt bovendien het wooncomfort en heeft daarnaast een inbraakwerende werking.

Isolerende dubbele beglazing bestaat uit twee bladen blank floatglas. De spouw tussen de glasbladen wordt strak gehouden met een metalen afstandhouder en kan worden gevuld met droge lucht of een edelgas. Met een edelgas wordt een hoogrendement in isolatiewaarde bereikt (HR++). Isolatieglas vormt de basis voor een groot aantal multifunctionele beglazingen, zoals: zonwerende, inbraakwerende en geluidwerende beglazingen.

Glas

Afhankelijk van de toepassing is veiligheidsglas glas dat speciaal is ontworpen om grote krachten te weerstaan of om veilig te breken. Het wordt veel toegepast op openbare plaatsen, op straat en in gebouwen, maar ook particulieren kiezen regelmatig voor een bepaalde vorm van veiligheidsglas in hun huis. Hieronder behandelen we de volgende soorten veiligheidsglas:

  • Gelaagd glas
  • Inbraakwerend glas
  • Gehard glas
  • Draadglas
  • Brandwerend glas
  • Plexiglas

Gelaagd glas

De meest voorkomende soort veiligheidsglas is gelaagd glas. Gelaagd glas wordt gemaakt door 2 of meer glasplaten met behulp van een sterke folie aan elkaar te smelten. De kracht van dit glas is dat het bij een harde slag nooit in zijn geheel breekt; er kan weliswaar een ster ontstaan, maar de glasscherven zullen aan het folie blijven kleven. Een gelaagde glasplaat is dus erg moeilijk volledig kapot te krijgen. Daarom wordt dit ook wel inbraakwerend glas genoemd.

Gehard glas

In tegenstelling tot de gelaagde variant, gaat het bij gehard glas doorgaans om één enkele glasplaat. Dit glas wordt door extreme verhitting ‘op spanning’ gebracht, waardoor het vrijwel niet kapot is te krijgen. Wanneer het dan toch eenmaal breekt, gebeurt dat zo veilig mogelijk: het glas valt onmiddellijk uiteen in duizenden stukjes met een enigszins ‘zachte’ rand, zodat het geen verwondingen kan veroorzaken. Dit maakt gehard glas uitermate geschikt als veiligheidsglas. Het wordt dan ook veel toegepast in openbare ruimtes, met als bekend voorbeeld natuurlijk het bushokje. U kunt er ook voor kiezen om op bepaalde plaatsen in huis gehard glas te laten plaatsen.

Draadglas

Is een glassoort waarin metalen draden zijn verwerkt. Dankzij die draden zal dit glas niet meteen uiteenvallen zodra het barst. Draadglas is daardoor veiliger dan gewoon glas, en werkt daarnaast inbraakvertragend. Bovendien is het relatief goedkoop, omdat de glassoort in draadglas vrij dun is.

Brandwerend glas

Brandwerend of -vertragend glas moet brandontwikkeling zoveel mogelijk tegengaan. Dit glas valt minder snel uiteen bij blootstelling aan brand, laat minder vlammen of rook door en is bestand tegen heftige temperatuurstijgingen. Hoe hoger de kwaliteit, hoe langer de verspreiding van brand wordt tegengegaan. Houdt u er wel rekening mee dat de productie van brandwerend glas een kostbaar proces is.

Vanaf half januari wordt onze nieuwe brochure weer verspreid in gemeente Heeze-Leende en directe omgeving. Bij deze brochure ontvangt u ook weer een kortingscoupon. Reageer snel en profiteer nu van een hele mooie korting op de offerteprijs! Nu van een hele mooie korting op de offerteprijs!
Terug

>VRAAG DIRECT UW VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Klik hier
quote_001

Is uw woning toe aan onderhoud of aan een frisse, moderne uitstraling? Wij verzorgen zowel uw binnen- als buitenschilderwerk

qoute_002

– René Kremers

BS-logo Keurmerk ‘Betere Schilder’
De erkend Betere Schilder voldoet aan een aantal belangrijke kwaliteitseisen: een Betere Schilder verstrekt u een ­duidelijke, complete, schriftelijke offerte en werkt volgens transparante en goedgekeurde leveringsvoorwaarden. Klik hier voor meer info.